Cheesecake met geroosterde noten en karamel

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 12:31

Iedereen kent het wel, de romige cheesecake met een bodem van bastognekoeken. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren, maar ik vrees dat ik nu de grootste verslaving ooit heb ontdekt. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke cheesecake variant.

 

Benodigdheden voor een taart van 24cm

Bodem
- 200 gram bastognekoeken 
- 90 gram echte roomboter

 

Vulling

- 400 gram (Philadephia) roomkaas
- 250 ml slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanille suiker

Topping

- 150 gram gemengde noten
- Karamel

 

Werkwijze

 

Bodem
- Bedek de bodem van de springvorm (24cm) met een laag bakpapier.
- Maal de 200 gram Bastognekoeken fijn in een keuken machine.
- Smelt de 90 gram roomboter.
- Giet de gesmolten roomboter over de gemalen Bastognekoeken en roer het door elkaar.
- Verdeel de mengeling over de taartbodem en druk deze gelijkmatig aan.

 

Vulling

- Week de gelatine in koud water.
- Klop 200 gram slagroom, samen met de suiker en vanillesuiker op tot stevige pieken.
- Roer de roomkaas los en meng deze onder de opgeklopte slagroom.
- Verwarm de overgebleven slagroom in een pannetje en los hierin de geweekte gelatine op.
- Giet deze bij het slagroom/roomkaas mengsel en roer deze om tot een egale massa.
- Nu kan de vulling op de taartbodem en rustig opstijven in de koelkast.

Topping

- Rooster de noten, terwijl de taart aan het opstijven is, 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

- Laat de noten een half uurtje afkoelen.
- Verdeel de noten over de cheesecake en werk deze af met de karamel. 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.