Een luchtige citroencake op basis van amandelmeel en dus vrij van gluten! Door de citroen blijft het een frisse cake en de topping van mascarpone met maanzaadjes zorgen voor een crispy bite. Geen reden om deze niet te bakken dus!

Ingrediënten voor een cake van 20cm
Beslag
- 175 gram amandelmeel
- 3 uitgeperste citroenen
- 7 eieren
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 tl kardemomkruiden
Topping
- 100 gram roomkaas
- 150 gram mascarpone
- 100 gram bloemsuiker
- sap van 1 citroen
- Handje maanzaad
Werkwijze
Beslag
- Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa.
- Voeg al kloppend de zonnebloemolie aan het mengsel toe.
- Spatel nu rustig het amandelmeel door de opgeklopte eieren.
- Als alles goed is vermengd, kun je het citroensap en de kruiden toevoegen.
- Schenk het beslag in een ingevette springvorm en bak ongeveer 45 minuten op 180 graden.
- Laat de taart rustig afkoelen.
Topping
- Roer de roomkaas met de mascarpone los in een mengkom en klop deze samen met de bloemsuiker luchtig op.
- Voeg het citroensap bij de mascarpone en roer het om tot alles vermengd is.
- Verdeel de topping over de afgekoelde taart (eventueel met een spuitzak/spuitmondje.
- Strooi de maanzaadjes over de taart als afwerking.
Reactie plaatsen
Reacties