Homemade granola

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 13:07

Vooral tijdens de weekenden begint het bij mij altijd te kriebelen om een gezonde weekvoorraad aan te leggen. Met deze granola heb je niet enkel een zalige topping voor op je dagelijkse portie yoghurt of een afwerking van je overnight oats, je kunt deze ook als basis gebruiken voor je eigen healthy granola bars. En vergeet hem natuurlijk niet te gebruiken als afwerking voor je homemade cheesecake, een beetje karamel on top en gegarandeerd dat je er niet vanaf kunt blijven. Ik zal je hier stap voor stap omschrijven hoe je deze kunt maken.

Benodigdheden


- 100 gram havervlokken

- 250 gram noten mengeling (Je kunt zelf iets mixen, of een zak gemengde noten gebruiken).
- 2 tl koekkruiden of cacao
- 90 ml zonnebloemolie

- 90 ml honing

 

Werkwijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Hak de noten fijn en meng deze met de havervlokken en de koekkruiden.
- Doe de zonnebloemolie en honing bij het droge mengsel en zorg dat alles goed met elkaar vermengd is.
- Verdeel dit over een bakplaat en bak ongeveer 15 minuten af totdat de granola een lichtbruine kleur heeft.

- optioneel kun je een handje zaden, kokos of gedroogde vruchten bij de afgekoelde granola toevoegen.

 

Voor de healthy bars

- Neem ongeveer 100 gram dadels en hak deze fijn in een keukenmachine 
- Voeg enkele handjes granola toe en kneed goed door elkaar tot je een vast, niet te plakkerig 'deeg' hebt.

- Verdeel het mengsel in een rechthoekige bakvorm, bedekt met bakpapier en druk goed aan.
- Laat de 'bars' stevig worden in de koelkast alvorens deze in stukken te verdelen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.